Δελτίο Τύπου - Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΙΕΠ και του ΕΚΠΑ για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Αθήνα, 20/09/2024

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) προχωρούν σε σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο της Σύμβασης θα υλοποιηθούν δράσεις και προγράμματα που περιλαμβάνουν:

Α. Εκπόνηση επιμορφωτικού υλικού για την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών).

Β. Πραγματοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων σε θέματα πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Γ. Εκπόνηση ενημερωτικού υλικού ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής, της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, το οποίο θα αξιοποιηθεί σε δράσεις του παρόντος εδαφίου.

Δ. Πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής, της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Ο προγραμματισμός και ο καθορισμός του γενικού πλαισίου των εν λόγω δράσεων και προγραμμάτων ευθύνης του ΙΕΠ θα γίνουν με τη συμβολή της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την υλοποίηση απαραίτητων ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΙΕΠ, όπως προκύπτουν από τον Νόμο «Ζούμε Αρμονικά Μαζί Σπάμε τη Σιωπή».

Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής ορίζεται η κα Μίνη Παναγιώτα, Σύμβουλος Β΄ του ΙΕΠ.

Η εκδήλωση για την υπογραφή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Δελτίο τύπου

 

bullying

 

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Social Media

Χάρτης ΙΕΠ

Top